De F is van Flashmob, Feest en Fantastisch!!

45 jarig jubileum Balletschool Schagen

De F is van Flashmob, Feest en Fantastisch!!

Afgelopen zaterdag was het zover, de Balletschool Schagen vierden haar 45 jarig bestaan en hoe!
Al weken is er in het diepste geheim geoefend en bijna alle leerlingen van onze Balletschool waren er om mee te dansen; we hebben een Flashmob gedaan op de Markt in Schagen!!

Na een generale repetitie met bijna 250 leerlingen van 4 tot en met 70+ jaar, zijn we in kleine groepjes naar het centrum gegaan. Daar begon de spanning al op te lopen, wat zou er gaan gebeuren, waarom staat iedereen hier stil en komen er camera’s tevoorschijn?

Onze dank gaat uit naar Roy van Restaurant Wonders (http://www.wondersetenendrinken.nl/locatie/schagen/home) die voor ons de muziek mogelijk heeft gemaakt en van waaruit wij deze flashmob konden starten.
Precies om 14.30 uur, na het slaan van de kerkklok, begon de muziek van violiste Lindsey Sterling, Crystallize op een choreografie van Karen Schoonheim en begon Charlotte als enige te dansen.  Al gauw kwamen de dames van Pardans erbij, daarna de meiden van Jong Pardans en stroomden het publiek in grote getale toe.
Na deze prachtige muziek startte het nummer Can’t stop the feeling van Justin Timberlake en kwamen alle aanwezige leerlingen van de balletschool erbij en werd het een geweldig spektakel waar iedereen zichtbaar van genoot!! De choreografie van deze dans is gemaakt door Anette Baaren, Jantine Nierop en Chloë Steeman.

Hierna was iedereen welkom in de studio van de Balletschool waar we onder het genot van drankjes en hapjes konden genieten van mooie dansen uitgevoerd door diverse leerlingen. De dansen vertegenwoordigden de vijf belangrijke pijlers waar de Balletschool Schagen voor staat:
* Ontplooiing
* Voedingsbodem voor creativiteit
* Toekomst
* Liefde voor de dans en
* Verbinding

Ook werden tijdens het feest de prijzen van de loterij bekend gemaakt! De 2 hoofdprijzen, mogelijk gemaakt door de Schagense bioscoop Cinemagnus (https://www.cinemagnus.nl/), waren twee kaarten voor de voorstelling van het Royal House “a Winterstale” die in februari Live te zien is in Cinemagnus. De 3e prijs was een “Spitzen tasje” aangeboden door Gessica Dancewear (http://www.gessicadancewear.nl/) uit Alkmaar, zij heeft een kleine winkel maar met een hele grote keus aan ballet- en danskleding waar je vakkundig wordt geholpen. De 4e t/m 6e prijs was een tas van de Balletschool Schagen.

Supertrots zijn we ook op het mooie artikel en interview wat SchagenFM TV aan ons jubileum heeft besteed. Heeft u het gemist? Dan kunt u het filmpje van de flashmob en het interview met onze docenten Anette Baaren en Jantine Nierop hier (https://www.youtube.com/watch?v=1XGQOI9wC_g) nog eens terug kijken.

Het Docententeam en het Bestuur van de Balletschool Schagen kijken terug op een geweldig geslaagde dag met de Flashmob en het feest met alle (oud) leerlingen, ouders, verzorgers, familieleden en anderen aanwezigen. Wij danken een ieder die dit geweldige jubileum mogelijk hebben gemaakt!!