...maak kennis met Ans...onze nieuwe voorzitter...

Vanuit de Klusklas van basisschool De Wielewaal in Schagen, waar (juf) Ans de kinderen les geeft in Wetenschap & Technologie, vertelt zij hoe haar balletdroom werkelijkheid werd.

Er was eens . . . 

“Er was eens een meisje van 8 in Haarlem, die op een zolder van één van haar  vriendinnetjes een paar spitzen vond en deze mocht meenemen naar huis. Er werd geoefend, gedanst en pirouetten gedraaid, maar een balletschool was niet in beeld. Het werd: een blokfluit (inmiddels verruild voor de dwarsfluit), tennisles, scouting en later kwamen daar golf, hockey en zeilen bij.

Ze ging studeren in Amsterdam, vertrok voor een jaar naar Curaçao en trouwde met Erik Jan. Voor het werk kwamen ze in Schagen terecht en daar ontdekte zij Balletschool Schagen !

De spitzen werden verruild voor jazz-schoenen en balletdocent Rob zorgde ervoor dat haar droom eindelijk werkelijkheid werd.”

Inmiddels ben ik moeder van 4 jongens, heb in de MR gezeten van de basisschool van mijn kinderen, in de Jeugdcommissie van hockeyclub Magnus, in de Jongste Jeugd commissie van het districtsbestuur NH van de KNHB en het bestuur van Mariteam (Marine Touring Hockey Team)  

De afgelopen 35 jaar mocht ik verder dromen bij Jantine, Karen en Anette. Op professionele wijze wordt er door onze balletdocenten les gegeven, met aandacht voor elke leerling. Iedere week is voor mij ‘een feestje’ en voel ik me weer even dat meisje van 8.

En nu, na al die jaren balletlessen te hebben gevolgd, vond ik het tijd worden om onze fantastische docenten bij te gaan staan én de deuren van de balletschool open te zetten voor alle jongens en meisjes die ook een droom hebben, net als ik vroeger.

Als voorzitter mag ik mij gelukkig prijzen met een enthousiast nieuw bestuur. We kunnen niet wachten op het moment dat we allemaal weer gebruik mogen maken van onze (vernieuwde) balletstudio.

Nog even geduld, . . .  en blijf ondertussen dromen!

Mochten er vragen zijn, ideeën en/of opmerkingen, dan kun je altijd bij ons terecht.

 

Ans Repko–van Zeggeren

foto Ans foto Ans