... maak kennis met Andrea, onze docent...

Docent, dansmaker, verbinder

Ik ben Andrea Tesselaar, 25 jaar en ontzettend blij dat ik weer thuis mag komen bij Balletschool Schagen. Dit keer niet als leerling, maar als docent!

 

Als 12-jarig meisje kwam ik met een vriendinnetje kijken bij een balletles van Anette.

Plié, battement tendu, sous-sus, sur le cou-de-pied, tombé, pas de bourrée, passé... raadselwoorden die wij vonden klinken als bloemkool. Wij begrepen er niks van, maar ik vond het maar al te interessant. Voordat ik het wist mocht ik meedansen met de eindvoorstelling in de Kampanje en na vele lessen van fantastische docenten mocht ik jaren later mij ook bij Pardans voegen. Inmiddels zijn we zover dat ik komend jaar mijn afstudeerfase in ga van de opleiding Docent Dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Deze opleiding biedt mij kennis en ervaring als docent, dansmaker en performer, waarbij ik met name de eerste twee pijlers een interessante combinatie vind.

 

Het dansen heeft mij gevormd en zoveel meer gebracht dan alleen danstechniek. Dansen heeft mij zelfvertrouwen gegeven, een manier om met mijn gevoel om te gaan, samen zijn, energie, positieviteit en vooral heel veel plezier. Mijn hart maakt sprongen van plezier wanneer ik mijn passie over kan dragen aan anderen. Mijn visie is dat ik als dansdocent een positieve en veilige sfeer in de groep creëer, waarbij er aandacht is voor de individu, elke leerling de mogelijkheid krijgt om op technisch gebied grote stappen te maken en hiernaast dans kan blijven beleven. Als docent wil ik mijn leerlingen laten voelen, laten bewegen, laten ontwikkelen, laten verbinden en laten genieten.

 

Ik kijk enorm uit naar het nieuwe dansseizoen, waarbij ik op de vrijdag Pardans en Pardeux mag komen versterken en hiernaast komende tijd op de zaterdag te vinden zal zijn voor de klassieke en moderne lessen!

 

Hopelijk zie ik jullie dan(s)!

 

Liefs,

 

Andrea Tesselaar