... maak kennis met Kitty... onze stagiair-docente moderne dans...

Theatermaker, theaterdocent, dansdocent

Hallo allemaal, mijn naam is Kitty Relleke.

Ik ga dit seizoen Moderne dansles geven op de donderdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur.

Allereerst zal ik mij even voorstellen.

Ik heb gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als theatermaker en theaterdocent en ben al ruim twintig jaar werkzaam in het boeiende theatervak en heb tal van (dans)voorstellingen geregisseerd, zowel in het amateur- als het professionele circuit.

Als dansdocent gaf ik dansles op jeugdtheaterscholen, binnen het (speciaal) onderwijs en gaf ik moderne dans en theaterdans workshops bij Holland Dance Festival.

Mijn grote liefde is altijd dans geweest! Als vierjarig meisje zag ik op tv het Zwanenmeer en ik wist dat ik danseres wilde worden. De jaren die volgden werden gevuld met veel dansplezier en ik volgde een opleiding bij de Royal Academy of Dancing en gaf les op een balletschool in de stijlen klassiek, modern en jazz.

Door omstandigheden heb ik helaas destijds mijn opleiding tot dansdocent niet kunnen afronden.

Ik ben er van overtuigd dat het nooit te laat is om je hart te volgen en je dromen na te jagen en dat ben ik dit jaar dan ook gaan doen! Ik volg op het moment de opleiding via Dansbelang om alsnog een verklaring van bekwaamheid te behalen om zo mijn droom te kunnen leven en danslessen te kunnen geven.

Ik ben dan ook vol enthousiasme en blij dat ik mijn stagelessen mag gaan geven bij Balletschool Schagen!

Ik vind een goede techniek aanbieden samen met dansplezier voorop staan in de les, waarin ruimte is voor ieders persoonlijke ontwikkeling.  Daarnaast wil ik mijn opgedane danskennis van mijn opleiding zeker combineren met mijn ervaring als theaterdocent en ook aandacht besteden aan de dansbeleving, hoe vertel je een verhaal met jouw dans!

Ik hoop samen met jullie een mooi dansjaar aan te gaan waarin wij volop onze dans kunnen ontdekken en ontwikkelen!

foto Kitty foto Kitty